13:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Bergnäsets AIK 2 - Ohtana/Aapua FF

På Bergsvallens konstgräs slutar matchen BAIK 2 - Ohtana//Aapua 1-3 (0-2)
Första halvlek inleds med att Adam Zingmark når högst och nickar tätt över ribban. I den 17:e minuten får OA matchens första hörna som Micke Krekula slår inåtskruvad och en framstörtande Danne Mäki nickar snyggt in bollen till ledning 0-1. Efter målet dominerar OA ganska stort och Borri har en dubbelchans som målvakten dock räddar. I den 28:e minuten vinklar John Kalla fram bollen ut mot höger där Johan Svanlöv hinner före en utrusande målvakt och sätter skottet förbi målvakten till 0-2. Sista kvarten har OA flera chanser där Borris nick är den bästa men en försvarare slår undan bollen på mållinjen. BAIK har också ett par lägen där Felles räddning på en tåfjutt intill stolpen var högklassig.
Vi går till paus med ledning 2-0 vilket är rättvist och hade kunnat vara nåt mål till.

Andra halvlek är bara fyra minuter gammal när Danne Mäki hittar Borri med en fin boll som han bredsidar förbi målisen till 0-3. OA har sedan ett par giftiga chanser, först ett friläge för Daniel Mäki som målvakten kommer snabbt ut på och räddar, sedan en nick från Anders Palo som smiter utanför stolpen. Tyvärr drabbas vi av skador på Johan Svanlöv och Johannes Pekkari och vi faller tillbaka trots att BAIK får en utvisning i samband med Borris skada. Med 10 man reducerar Bergnäset i den 66:e minuten till 1-3 och skapar sedan ett tryck mot OA-målet. Sista kvarten kommer dock OA tillbaka och Hugo Fagervall är igenom tre gånger men målvakten gör utmärkta parader på Hugos avslutningar. Efter 93 minuter blåser domaren av tillställningen som slutar 1-3..

Sett över hela matchen är OAFF:s seger rättvis och borde nog varit nåt mål större även om vi sviktade ett tag efter skadorna. Försvarsmässigt var det jämna och bra insatser och det extra plusset går till Nils Kenttä. På mittfältet gjorde John Kalla årsdebut och var riktigt bra. Daniel Mäki med ett mål och en assist var bäst på plan. Framåt var Adam Zingmark duktig bollmottagare och Johannes Pekkari var hela tiden farlig. Hugo Fagervall gick upp som forward sista halvtimmen och visade snabbhet när han tog sig igenom vid tre tillfällen men fick inte in bollen i nät denna gång. BAIK:s främsta var målvakten, försvararen Gonzales samt offensivt Simon Vallgren. Bra domarinsats av Joel Bäcckström.
Hörnor: 3-5, Gula kort: 1-1. Röda kort 1-0

Startelvan: Felle - Nils K, Kotten , Palo, Micke K - John, Johan S, Mäki, Hugo - Adam, Johannes P
Avbytare: Younes, Johan Pantzare, Elias Y, Joel H, Elias P,